+302112341244
Μενού

ΤΥΠΟΙ ΣΟΥΤΙΕΝ


Datum: 28.1.2019

1. Χωρίς ενίσχυση

Τα σουτιέν χωρίς ενίσχυση έχουν μαλακά cups και προσαρμόζονται εύκολα στο σχήμα του στήθους. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από ένα στρώμα δαντέλας, βαμβακερού υφάσματος ή υφάσματος μικροϊνών. Τα cups των σουτιέν χωρίς ενίσχυση μπορεί να είναι με ή χωρίς μπανέλες.

α) Χωρίς μπανέλες: Τα σουτιέν χωρίς μπανέλες διατίθενται σε πολλά στυλ και σχήματα αλλά πρόκειται πάντα για σουτιέν με cups χωρίς μπανέλες. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για νεαρά κορίτσια, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, για γυναίκες μετά από χειρουργική επέμβαση στήθους ή για το σπίτι. Είναι δημοφιλή σε γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών που προτιμούν την άνεση. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σουτιέν για τον ύπνο.

β) Με μπανέλες: Τα σουτιέν με μπανέλες προσφέρουν υψηλό επίπεδο στήριξης στο στήθος, ενώ παράλληλα διατηρούν το φυσικό του σχήμα. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μεγαλύτερο στήθος, διαμορφώνουν το στήθος με φυσικό τρόπο κι εφαρμόζουν καλά.

 

2. Με ημι-ενίσχυση

Το κάτω μέρος του cup του σουτιέν είναι ενισχυμένο και ελαφρώς διαμορφωμένο, ενώ το πάνω μέρος δεν περιέχει ενίσχυση, είναι μαλακό και εύκαμπτο. Το πάνω, μη ενισχυμένο μέρος του cup είναι συνήθως διακοσμημένο με δαντέλα ή τούλι.

Το στυλ σουτιέν με ημι-ενίσχυση είναι κατάλληλο για κάθε μέγεθος στήθους - χάρη στην ενίσχυση στο κάτω μέρος το σουτιέν διατηρεί ωραία το σχήμα του στήθους χωρίς όμως να προσδίδει όγκο στο πάνω μέρος του. Εν συντομία το κάτω μέρος του σουτιέν παρέχει στήριξη στο στήθος ενώ το πάνω, μαλακό μέρος προσαρμόζεται στην πληρότητα και το σχήμα του στήθους.

 

3. Με ενίσχυση

Τα cups είναι πλήρως ενισχυμένα (είναι συνήθως κατασκευασμένα από πολλαπλά στρώματα μαλακού υλικού ραμμένα μεταξύ τους), επομένως είναι πιο σταθερά και το σχήμα τους καθορίζει το σχήμα του στήθους. Ο πιο συνηθισμένος είναι ο τύπος «T» (το cup ράβεται από τρία τεμάχια και η ραφή είναι σε σχήμα «Τ») εξασφαλίζοντας το στρογγυλό σχήμα του cup. Υπάρχουν και τα λεία cups που είναι κατασκευασμένα από ένα τεμάχιο αφρώδους υλικού. Διαθέσιμα είναι επίσης τα λεγόμενα φορμαρισμένα cups ή με σταθερή ενίσχυση.

Τα σουτιέν με ενίσχυση δεν χρησιμοποιούν ενισχυτικές βάτες για να μεγαλώσουν το στήθος. Στόχος τους είναι να καλύψουν πλήρως το στήθος και να του δώσουν τη σωστή υποστήριξη. Τα cups με ενίσχυση είναι κατάλληλα για μικρότερο και μεγαλύτερο στήθος. Χαρίζουν στο στήθος πολύ όμορφη και σταθερή εμφάνιση.

 

 

4. Push-Up

Το σουτιέν τύπου Push-Up ανορθώνει το στήθος και δημιουργεί πλήρες ντεκολτέ. Πρόκειται για σουτιέν με ενίσχυση και μπανέλα (μπορεί να είναι και χωρίς) που έχει στο κάτω μέρος του ενισχυτική βάτα, χάρη στην οποία το στήθος ανυψώνεται και δίνει την εντύπωση πληρέστερου ντεκολτέ. Οι βάτες μπορούν να είναι αποσπώμενες, ραμμένες ή ενσωματωμένες στο cup. Το μέγεθος των βατών ποικίλει, οπότε το σουτιέν μπορεί να κάνει το στήθος να δείχνει μεγαλύτερο έως και δύο μεγέθη (διπλό Push-Up). Υπάρχουν διάφορα είδη βατών ενίσχυσης - το αφρώδες υλικό, η σιλικόνη και το τζελ.

Το σουτιέν με αποτέλεσμα Push-Up είναι κατάλληλο για στήθος μικρού έως μεσαίου μεγέθους.

 

 

5. Bardot

Το Bardot (μερικές φορές ονομάζεται και half cup) είναι ένα σουτιέν με ιδιαίτερο στυλ cups - η κοπή είναι συνήθως χαμηλή και ευθεία στο πάνω μέρος. Το κέντρο του σουτιέν ανάμεσα στα στήθη είναι ψηλότερο και το σουτιέν τύπου bardot έχει συνήθως και πλαϊνές μπανέλες που εξασφαλίζουν σταθερή συγκράτηση του στήθους ακόμα και μετά την αφαίρεση των τιραντών. Τα σουτιέν τύπου bardot διαθέτουν επίσης λωρίδα σιλικόνης στο εσωτερικό του υφάσματος περιφέρειας - εμποδίζοντας την ολίσθηση του σουτιέν.

Αυτό το στυλ σουτιέν στηρίζει το στήθος από κάτω και το πιέζει προς τα πάνω (συχνά με βάτες ενίσχυσης), τονίζει την πάνω γραμμή του στήθους δημιουργώντας όμορφο και πλήρες ντεκολτέ.

Συμβουλή: Πώς να ξεχωρίσετε το bardot από ένα κοινό σουτιέν - το πάνω μέρος του cup πρέπει να περνά σχεδόν ομαλά στην λωρίδα θώρακα του σουτιέν.

 

6. Half Bardot

Αυτό το στυλ σουτιέν συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός κοινού σουτιέν με ενίσχυση και του bardot. Το σουτιέν Half Bardot είναι ουσιαστικά ένα σουτιέν με ενίσχυση και ανοιχτά cups. Τα cups είναι κατασκευασμένα από δύο ή τρία τεμάχια, τα οποία είναι ραμμένα μόνο με κάθετες ραφές (σε αντίθεση με τα περισσότερα σουτιέν με ενίσχυση που έχουν τη λεγόμενη ραφή τύπου «Τ»). Έτσι, τα cups μπορούν να είναι πιο χαμηλά και να δημιουργούν το ίδιο αποτέλεσμα με τα κλασικά bardot. Ωστόσο, είναι επίσης κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Παρέχει τέλεια σταθερότητα ακόμη και σε μεγαλύτερο στήθος.

Διαφέρει από το bardot λόγω της μετάβασης από το cup στη λωρίδα θώρακα - η μετάβαση δεν είναι ομαλή, προς την εξωτερική πλευρά τα cups σηκώνονται προς τις τιράντες.

 

7. Plunge

Το σουτιέν plunge (μερικές φορές αποκαλείται και decollette ή deco plunge) χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλό κέντρο ανάμεσα στα cups. Είναι λοιπόν κατάλληλο για βαθύ ντεκολτέ.

α) Plunge για μικρότερο στήθος: Συχνά έχει βάτες ενίσχυσης, αλλά σε αντίθεση με το Push-Up που ανορθώνει το στήθος, οι βάτες ενίσχυσης του σουτιέν τύπου plunge πιέζουν ελαφρώς το στήθος προς το κέντρο, δημιουργώντας έτσι όμορφο και πλήρες βαθύ ντεκολτέ.

β) Plunge για μεγαλύτερο στήθος: Δεν έχει αποτέλεσμα Push-Up αλλά έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το σουτιέν τύπου plunge με βάτες ενίσχυσης. Χρησιμοποιεί το μέγεθος του ίδιου του στήθους - πιέζει ελαφρά το στήθος από το πλάι προς το κέντρο κι έτσι γεμίζει ολόκληρη η μπροστινή γραμμή του στήθους.

 

 

► Κατάλογος σουτιέν ►