ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Αλλαγή και επιστροφή

Το καλάθι σας είναι άδειο

Και αυτό είναι μεγάλο κρίμα. Προσθέστε κάτι από τα Αγαπημένα σας ή ρίξτε μια ματιά στις Νέες αφίξεις


Datum: 25.1.2019

Μπικίνι, τανκίνι, μονοκίνι... Μήπως έχετε χάσει κι εσείς το λογαριασμό; Γι΄ αυτό το λόγο χωρίσαμε τα μαγιό σε βασικές κατηγορίες ανάλογα με τα στυλ και τα είδη. Μπορείτε εύκολα να προσανατολιστείτε και να βρείτε τον τύπο που σας ταιριάζει.

Τύπος 1. - Μαγιό δύο τεμαχίων / Μπικίνι

Γνωρίζατε πως όλα τα μαγιό δύο τεμαχίων λέγονται μπικίνι; Η επανάσταση στην παραλία ξεκίνησε το 1957 με τα μαγιό δύο τεμαχίων που ονομάστηκαν μπικίνι. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν περισσότερα είδη μαγιό και ο όρος «μπικίνι» συνδέθηκε πιο πολύ με τα τριγωνικά μαγιό.

α) Κλασικά μαγιό δύο τεμαχίων

Κλασικά μαγιό δύο τεμαχίων θεωρούνται τα μαγιό που προσομοιάζουν στα κοινά σουτιέν με το σχήμα και το βαθμό ενίσχυσης των cups τους. Μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα στυλ κάτω μέρους μαγιό και γι΄ αυτό τα βλέπουμε πιο συχνά στις παραλίες και τις πισίνες.
 

β) Μπικίνι Bardot

Πρόκειται για υποκατηγορία των κλασικών μαγιό δύο τεμαχίων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα cups διαμορφώνουν το σχήμα του στήθους τονίζοντας την άνω γραμμή για να γίνει πιο εντυπωσιακό το ντεκολτέ. Έχουν αποσπώμενες τιράντες για να αποφύγετε τα σημάδια από το μαύρισμα στους ώμους. Αυτό το στυλ μαγιό, όπως και το στυλ σουτιέν, έγινε γνωστό λόγω της Brigitte Bardot η οποία στόχευε πάντα σε τέλειο και ομοιόμορφο μαύρισμα.
 
 

γ) Τριγωνικό / Στρινγκ Μπικίνι

Χαρακτηριστικό είναι το τριγωνικό σχήμα των cups και του κάτω μέρους καθώς και οι τιράντες που δένονται. Ωστόσο υπάρχουν πολλές παραλλαγές, για παράδειγμα με μεταλλικό κούμπωμα ή κλασικό κάτω μέρος. Εξαρτάται μόνο από το στυλ και τις ανάγκες σας. Κάτι που δεν αλλάζει στο στρινγκ μπικίνι είναι το δέσιμο του πάνω μέρους που είναι πάντα πίσω από το λαιμό. Αυτά τα μαγιό ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη στήθους και τονίζουν την νεανική εμφάνιση!
 

δ) Τανκίνι

Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ολόσωμο μαγιό ενός τεμαχίου. Πρόκειται όμως για εκλεπτυσμένο μαγιό δύο τεμαχίων με τα πλεονεκτήματα του μπικίνι και του ολόσωμου μαγιό! Καλύπτει την κοιλιά σαν τα κλασικά ολόσωμα μαγιό και είναι πολύ πρακτικό για το μαύρισμα σαν τα μπικίνι - αρκεί να ανεβάσετε το πάνω μέρος μέχρι το στήθος. Τα τανκίνι είναι ιδανικά για θαλάσσια σπορ, κολύμπι και τεμπέλιασμα στην ξαπλώστρα.
 
 

ε) Μικροκίνι

Είναι ο πιο εκκεντρικός τύπος μπικίνι. Αλλά και ο πιο σέξι. Όπως υποδηλώνει η ονομασία, πρόκειται για μια μικρο-εκδοχή του κλασικού μπικίνι (συνήθως τριγωνικό μαγιό χωρίς ενίσχυση). Καλύπτει μόνο τα πιο απαραίτητα - τις θηλές και την ευαίσθητη περιοχή.

 

► ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΓΙΟ ◄                                                           

 

 

Τύπος 2. Ολόσωμα μαγιό

Τα ολόσωμα μαγιό αποτελούν κλασική εμφάνιση στην παραλία τα τελευταία 200 χρόνια! Κατάλληλα για τις πιο ντροπαλές κυρίες και αθλήτριες. Μπορούμε να τα διαχωρίσουμε σε δύο είδη.

α) Κλασικά

Cups με ή χωρίς ενίσχυση, με τιράντες, με δέσιμο πίσω από το λαιμό, με κλασικό, μπραζίλιαν ή τάνγκα κάτω μέρος... Όμως το κοινό χαρακτηριστικό των ολόσωμων μαγιό είναι το ενιαίο μπροστινό τμήμα που καλύπτει την κοιλιά και το πλάι.
 
 
β) Μονοκίνι
Πριν από αρκετά χρόνια τα μονοκίνι αποτελούνταν από ψηλόμεσο κάτω μέρος του μαγιό και θεωρούνταν ως μπικίνι. Σήμερα τα μονοκίνι θεωρούνται ως ολόσωμα μαγιό με διάφορα κοψίματα που τα καθιστούν πολύ σέξι. Ωστόσο, όλα τα μονοκίνι έχουν κάτι κοινό: το κάτω μέρος συνδέεται με το πάνω μέρος στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι δημοφιλή τόσο στις έφηβες όσο και στις κομψές κυρίες - καλύπτουν έξυπνα το επικίνδυνο τμήμα της κοιλιάς ενώ είναι ταυτόχρονα πολύ ελκυστικά.
 
 
 
 

                                                            ► ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΓΙΟ ◄