+302112341244
Μενού

ΠΩΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ


Datum: 28.1.2019

Πώς φροντίζουμε τα σουτιέν και τα σλιπ

Τα ωραία μας εσώρουχα έφτασαν! Πώς πρέπει να τα φροντίζουμε για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής; Η Astratex.cz ετοίμασε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Τα σουτιέν κατασκευάζονται από λεπτεπίλεπτα υλικά για να είναι ελαστικά και άνετα. Η φροντίδα αυτών των υλικών είναι ωστόσο απαιτητική. Η ενίσχυση των σουτιέν και των cups που δίνει στο γυναικείο στήθος το «σωστό σχήμα» απαιτεί επίσης ιδιαίτερη φροντίδα, επειδή μπορεί να τσαλακωθεί με ακατάλληλο χειρισμό.

Καλύτερα να πλένουμε τα σουτιέν στο χέρι ή Γιατί να μην τα πλένουμε στο πλυντήριο;

Υπάρχουν λόγοι που οι κατασκευαστές συχνά συνιστούν ήπιο πλύσιμο στο χέρι. Ένας από αυτούς είναι οι μπανέλες των cups και πιο συγκεκριμένα το υλικό κατασκευής τους.

Μπορεί να μην αντέξει την πλύση σε πλυντήριο. Οι μπανέλες μπορούν να γλιστρήσουν από τα cups κατά τη διάρκεια της πλύσης και να προκαλέσουν ζημιά στο τύμπανο του πλυντηρίου. Συγχρόνως, η πλύση στο πλυντήριο δεν ωφελεί ούτε το αφρώδες υλικό της ενίσχυσης των cups - λόγω της πίεσης και του ζεστού νερού. Τέλος είναι απαραίτητο να προσθέσουμε ότι τα κουμπώματα μπορούν να προκαλέσουν φθορά στη δαντέλα.

Εφόσον παρά τα μειονεκτήματα αυτά, προτιμάτε την πλύση σε πλυντήριο, ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο φθοράς του σουτιέν με τη σακούλα πλυντηρίου. Αποτρέπει τη φθορά της δαντέλας και του κουμπώματος. Είναι επίσης σημαντικό να ρυθμίσετε το πρόγραμμα πλύσης για ευαίσθητα υλικά - χωρίς στύψιμο και στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο. Η θερμότητα του στεγνωτηρίου μπορεί να προκαλέσει φθορά στην ενίσχυση του σουτιέν και συγχρόνως επηρεάζει αρνητικά την ελαστικότητα του υλικού. Λόγω της θερμότητας, η επιφάνεια του cup αρχίζει να συρρικνώνεται και δημιουργούνται ζάρες. Με το συχνό στέγνωμα σε στεγνωτήριο, η ενίσχυση του σουτιέν μπορεί να συρρικνωθεί τόσο που γίνεται μικρότερη από το cup.

Πώς πλένουμε τα εσώρουχα στο χέρι Τα σουτιέν πρέπει να πλένονται σε κρύο ή χλιαρό νερό με ήπιο απορρυπαντικό. Μην στύβετε! Τα περισσότερα σουτιέν είναι κατασκευασμένα από λεπτό ύφασμα που στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Πώς αποθηκεύουμε τα σουτιέν με ενίσχυση και τα σουτιέν push-up Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Μπορείτε να τα διπλώσετε στη μέση και να βάλετε το ένα cup στο άλλο ή να τα τοποθετήσετε το ένα μπροστά στο άλλο σε συρτάρι ή κούτα. Ορισμένες γυναίκες κρεμούν τα σουτιέν σε ειδικές κρεμάστρες.

Όπως στα εσώρουχα έτσι και στα μαγιό, πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα (δείτε την εξήγηση για κάθε σύμβολο παρακάτω). 

Εάν φροντίσετε σωστά τα σουτιέν σας, θα μπορέσετε να τα χαρείτε για πολλά χρόνια!

Στην περίπτωση των σλιπ πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες πλύσης στην ετικέτα.


Πώς φροντίζουμε τα εσώρουχα διαμόρφωσης

Τα εσώρουχα διαμόρφωσης είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων χρόνων και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ωστόσο, για να διατηρηθούν οι μοναδικές ιδιότητες τους, είναι ανάγκη να τα φροντίζουμε με τον απαραίτητο τρόπο.

Τα εσώρουχα διαμόρφωσης χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ελαστικότητα και ανθεκτικότητα υλικού. Για να διατηρήσετε αυτές τις ιδιότητες όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι καλύτερο να πλένετε τα εσώρουχα διαμόρφωσης στο χέρι, σε κρύο ή χλιαρό νερό. Κατά την πλύση, συνιστάται να αποφεύγετε τα κλασικά απορρυπαντικά. Τα λευκαντικά συστατικά τους μπορούν να φθείρουν τις ίνες των εσωρούχων και να μειώσουν έτσι την ελαστικότητά τους. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα αλλά αρκεί κι ένα συνηθισμένο τζελ ντους.

Όταν πλένετε εσώρουχα διαμόρφωσης μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτικό ρούχων επειδή μπορεί να προκαλέσει φθορά στις ευαίσθητες ελαστικές ίνες και τα εσώρουχα να χάσουν έτσι γρήγορα τις μοναδικές ιδιότητές τους. Μην στεγνώνετε ποτέ στο στεγνωτήριο τα εσώρουχα διαμόρφωσης. Η θερμότητα φθείρει το μοναδικό υλικό κατασκευής τους το οποίο χάνει έτσι την ελαστικότητά του.

Είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζετε ότι τα εσώρουχα διαμόρφωσης δεν σιδερώνονται. Το υλικό χάνει τις ιδιότητές του, εφόσον το σιδερώσετε Ευτυχώς, τα εσώρουχα διαμόρφωσης, χάρη στην ελαστικότητά τους, δεν χρειάζονται σιδέρωμα επειδή τεντώνονται στο σώμα.

Πώς φροντίζουμε τα αθλητικά εσώρουχα

Τα αθλητικά εσώρουχα έχουν ειδικές ιδιότητες που καθιστούν τις αθλητικές δραστηριότητες ευκολότερες και πιο ευχάριστες. H διατήρηση αυτών των ιδιοτήτων όσο το δυνατόν περισσότερο επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εσωρούχων - για να το επιτύχουμε είναι απαραίτητο να φροντίζουμε σωστά τα αθλητικά εσώρουχα.

Ο τρόπος φροντίδας εξαρτάται από τον τύπο και το υλικό του αθλητικού εσωρούχου. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να μεταχειρίζεστε το κάθε προϊόν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές για τη μεταχείριση των αθλητικών εσωρούχων τις οποίες μπορείτε να ακολουθείτε. Ενώ τα περισσότερα αθλητικά εσώρουχα απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα και στεγνώνουν γρήγορα, είναι απαραίτητο να πλένουμε τα μικρά σωματίδια αλάτων που δεσμεύονται στο ύφασμα λόγω του ιδρώτα καθώς και άλλων υπολειμμάτων.

Τα περισσότερα αθλητικά εσώρουχα μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο με ιδανική θερμοκρασία τους 40 °C και με απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα ή με τζελ ντους. Κατά την πλύση, μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων επειδή μπορεί να προκαλέσει φθορά στις ίνες κι έτσι τα εσώρουχα να χάσουν τις λειτουργικές τους ιδιότητες.

Τα αθλητικά εσώρουχα πρέπει να πλένονται πάντα από την ανάποδη πλευρά τους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σακούλα πλυντηρίου για ευαίσθητα υφάσματα. Το τύμπανο του πλυντηρίου και τα υπόλοιπα ρούχα της πλύσης θα μπορούσαν να προκαλέσουν φθορά στη μαλακή επιφάνεια των αθλητικών ενδυμάτων.

Για αθλητικά εσώρουχα μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο ούτε καμία άλλη πηγή θερμότητας επειδή μπορούν να χάσουν τις μοναδικές τους ιδιότητες. Επιπλέον, τα αθλητικά ρούχα στεγνώνουν γρήγορα οπότε η χρήση του στεγνωτηρίου είναι περιττή.

Σχετικά με το σιδέρωμα, εξαρτάται πάντα από το είδος των εσωρούχων - κάποια μπορούν να σιδερωθούν και κάποια όχι. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα.

Πιστεύουμε ότι ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα διατηρήσετε τα εσώρουχα και τα μαγιό σας από την Astratex.cz σαν καινούργια για πολύ καιρό!

Πώς φροντίζουμε τα κομπινεζόν, τις λεπτές ρόμπες και τα αισθησιακά εσώρουχα

Για αυτούς τους τύπους εσωρούχων που είναι κατασκευασμένα από πολύ λεπτά υλικά, το καλύτερο είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες πλύσης που αναφέρονται στις ετικέτες. Αν θέλετε να αποφύγετε οποιαδήποτε φθορά, σίγουρα μην υπερβαίνετε τη θερμοκρασία πλύσης των 30 °C. Χρησιμοποιείτε πάντα σακούλα πλυντηρίου κατά τη διαδικασία πλυσίματος σε πλυντήριο ρούχων ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο φθοράς στα εσώρουχά σας.

Οι κορσέδες και τα κομπινεζόν με ενσωματωμένα σουτιέν πλένονται καλύτερα στο χέρι. Αυτό θα αποτρέψει την πρόκληση ζημιών όχι μόνο στο προϊόν αλλά και στο τύμπανο του πλυντηρίου ρούχων - σε υψηλότερες στροφές, οι μπανέλες μπορούν να αποσπαστούν από το σουτιέν. Για το πλύσιμο στο χέρι, διατηρήστε την καθορισμένη θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά για ευαίσθητα ή χρωματιστά ρούχα (πλένετε πάντα ξεχωριστά τα λευκά από τα χρωματιστά και τα μαύρα ρούχα). Μην στεγνώνετε σε άμεσο ηλιακό φως ή σε οποιαδήποτε πηγή θερμότητας - το χρώμα και το υλικό μπορούν να υποστούν φθορά. Το στεγνωτήριο είναι φυσικά απαγορευμένο.

Πώς φροντίζουμε τα λειτουργικά εσώρουχα

Τα λειτουργικά εσώρουχα δεν είναι φθηνά προϊόντα. Με την κατάλληλη φροντίδα, διατηρούν τις ιδιότητές τους για πολλά χρόνια.

Τηρείτε τις οδηγίες στην ετικέτα του εσωρούχου.

Τα λειτουργικά εσώρουχα πρέπει να πλένονται πιο συχνά, ακόμα κι αν δεν φαίνεται ότι έχουν φορεθεί. Χάρη στις εξαιρετικές τους ιδιότητες, απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα, αλλά δεσμεύονται τα μικροσκοπικά σωματίδια άλατος από τον ιδρώτα στο υλικό (σε περίπτωση χρήσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα). Αν και τα λειτουργικά εσώρουχα πλένονται σε πλυντήριο, ακόμα και σε θερμοκρασία μέχρι τους 40 °C (χρησιμοποιήστε σακούλα πλυντηρίου) , συνιστούμε όμως το ήπιο πλύσιμο στο χέρι. Αποτρέπει την πιθανή φθορά του υλικού στο τύμπανο του πλυντηρίου. Τα ισοθερμικά εσώρουχα πρέπει να πλένονται μόνο με ήπιο απορρυπαντικό. Με απορρυπαντικό που προορίζεται για αυτό τον τύπο ρούχων και κυρίως χωρίς τη χρήση μαλακτικών ρούχων ή άλλων αποσκληρυντών νερού! Επηρεάζουν τη δομή των ινών, μειώνουν τη δύναμή τους και καταστρέφουν έτσι τις μοναδικές ιδιότητες του υλικού. Εννοείται πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά και λευκαντικά. Μην βάζετε τα εσώρουχα στο στεγνωτήριο και μην τα σιδερώνετε. Ένα από τα πλεονεκτήματα των λειτουργικών εσωρούχων είναι ότι δεν τσαλακώνονται. Τα ισοθερμικά εσώρουχα στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις μοναδικές ιδιότητες κάθε λειτουργικού υλικού στις περιγραφές προϊόντων.

Πώς φροντίζουμε τα μπουρνούζια, τις πιτζάμες και τα νυχτικά

Μπουρνούζια

Τα μπουρνούζια είναι απαραίτητο στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας γιατί είναι χρήσιμα μετά το μπάνιο, τα κρύα πρωινά καθώς και τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια. Οι «ελαφριές» ρομπίτσες προσδίδουν στυλ σε κάθε γυναίκα που θέλει να είναι ελκυστική αλλά και να ζεσταίνεται ταυτόχρονα.

Ετοιμάσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την όμορφη εμφάνιση του μπουρνουζιού σας. Πριν χρησιμοποιήσετε το μπουρνούζι σας για πρώτη φορά, πρέπει σίγουρα να το πλύνετε στη θερμοκρασία που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Προσέξτε να μην συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρωματισμό των ινών.

α) Για όλα τα μπουρνούζια μικροϊνών, τηρείτε τις οδηγίες πλύσης στην ετικέτα. Ωστόσο, συνιστάται να πλένονται μόνο σε θερμοκρασία έως τους 30 °C, σε πρόγραμμα πλύσης για ευαίσθητα υλικά. Χρησιμοποιήστε κατάλληλο απορρυπαντικό και μην χρησιμοποιείτε λευκαντικά ή χημικό καθαρισμό για να μην προκύψει η φθορά στο υλικό. Στεγνώστε σε κρεμάστρα - τα μπουρνούζια στεγνώνουν πολύ γρήγορα χάρη στις μικροΐνες.

Τα μπουρνούζια μικροϊνών είναι πολύ δημοφιλή, όχι μόνο επειδή είναι πολύ απαλά αλλά επειδή σας ζεσταίνουν πολύ γρήγορα.

β)      Τα μπουρνούζια με 50% περιεκτικότητα σε βαμβάκι πλένονται σε θερμοκρασία μέχρι τους 40 °C και σε πρόγραμμα ήπιας πλύσης

και με κατάλληλο απορρυπαντικό. Ισχύει - μην χρησιμοποιείτε λευκαντικά και χημικό καθαρισμό, μη σιδερώνετε και μη στεγνώνετε στο στεγνωτήριο.

γ)       Εκτός άλλων (ισχύουν οι ίδιοι κανόνες περιποίησης με τα μπουρνούζια που έχουν 50% περιεκτικότητα σε βαμβάκι), μπορείτε να στεγνώνετε τα πετσετέ μπουρνούζια σε στεγνωτήριο. Κατ 'εξαίρεση στο συγκεκριμένο είδος το στέγνωμα σε στεγνωτήριο είναι πλεονέκτημα - οι ίνες του μπουρνουζιού διαχωρίζονται όμορφα και το πετσετέ υλικό δεν γίνεται τραχύ και δυσάρεστο.

(δ)      Οι ελαφριές ρομπίτσες πλένονται καλύτερα στους 30 °C σε σακούλα πλυντηρίου, για την αποφυγή φθοράς κατά την πλύση στο πλυντήριο.

Επιπλέον, τηρείτε τις οδηγίες πλύσης όπως αναφέρονται στην ετικέτα.

Μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες πλύσης, στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στο υλικό. Αποφύγετε το στέγνωμα σε άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των χρωμάτων του μπουρνουζιού. Σαφώς και δεν πρέπει να εκθέτετε τα υλικά σε άμεση πηγή θερμότητας (καλοριφέρ, σόμπες ...), για να μην προκληθεί φθορά στο υλικό.

Στην περίπτωση που εξέχει ίνα από το ύφασμα (εκτός από τα σατινέ υφάσματα μικροϊνών), μην την τραβήξετε αλλά απλά κόψτε την. Αποφύγετε τις μηχανικές φθορές λόγω ακατάλληλου χειρισμού!

Πιτζάμες και νυχτικά

Πώς να κοιμηθούμε χωρίς μια άνετη πιτζάμα ή νυχτικό; Θέλετε να διατηρήσετε την καλή εμφάνιση και απαλότητα του υλικού; Ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας.

Αν και το βαμβάκι είναι ένα πολύ ανθεκτικό και με μεγάλη διάρκεια ζωής υλικό, θα πρέπει σίγουρα να αποφύγετε τον ακατάλληλο χειρισμό. Οι πιτζάμες και τα νυχτικά είναι συχνά πολύχρωμα και πολλές φορές έχουν διάφορες εκτυπώσεις. Συνεπώς, αυτά τα προϊόντα πλένονται σε μέγιστη θερμοκρασία 40 °C, σε ήπιο πρόγραμμα πλύσης, με κατάλληλο απορρυπαντικό για χρωματιστά ρούχα. Και πάλι, δεν συνιστάται η χρήση λευκαντικών και ο χημικός καθαρισμός. Επίσης μην στεγνώνετε σε στεγνωτήριο - οι εκτυπώσεις μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους ή να αφήσουν άσχημους λεκέδες σε άλλα υφάσματα. Ωστόσο, μπορείτε να τα σιδερώσετε ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο (περίπου 200 °C).

Η θερμοκρασία πλύσης για πιτζάμες, νυχτικά και κομπινεζόν που περιέχουν κασμίρ δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 °C! Η θερμοκρασία σιδερώματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 100 °C. Ο ακατάλληλος χειρισμός μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο κασμίρ!