+302112341244
Μενού

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΟΥΤΙΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΩΣΤΑ


Datum: 28.1.2019

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν το σουτιέν που έχετε στο σπίτι εφαρμόζει όπως πρέπει; Παραθέτουμε μερικές απλές συμβουλές brafitting, σύμφωνα με τις οποίες μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε ένα σουτιέν με σωστή εφαρμογή. Τι είναι το brafitting; Είναι μια επιστήμη που ασχολείται με το κατάλληλο μέγεθος και την εφαρμογή του σουτιέν.

Zjistěte i vy svou správnou velikost. Třeba hned.

Λωρίδα θώρακα

Παρόλο που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, η κατάλληλα επιλεγμένη λωρίδα θώρακα του σουτιέν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η λωρίδα θώρακα πρέπει να φέρει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του στήθους (80%) και όχι οι τιράντες όπως πιστεύουν πολλοί. Εφόσον η λωρίδα θώρακα είναι μεγάλη, τότε δεν μπορεί να εκτελέσει σωστά αυτή τη λειτουργία και το βάρος του στήθους αναλαμβάνουν μόνο οι τιράντες - προκαλώντας πιθανούς πόνους στον αυχένα, σημάδια από τις τιράντες και φυσικά, το στήθος δεν έχει το σωστό σχήμα.

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος της λωρίδας θώρακα; Μια καλά επιλεγμένη λωρίδα θώρακα πρέπει να εφάπτεται στο σώμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αρκετά άνετη και να μην εμποδίζει την αναπνοή. Η μέγιστη απόσταση ανάμεσα στο σώμα και το πίσω μέρος της λωρίδας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τρία δάκτυλα. Το πίσω μέρος της λωρίδας πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία με τους βραχίονες και το κούμπωμα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με το μπροστινό μέρος του σουτιέν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το πίσω μέρος να ανεβαίνει προς τα πάνω! Αυτό είναι ένα σαφές δείγμα ότι η λωρίδα είναι πολύ μεγάλη. Η μέγιστη απόσταση ανάμεσα στο σώμα και τις μπανέλες στο μπροστινό μέρος του σουτιέν δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ένα δάκτυλο. Ένα σωστά επιλεγμένο σουτιέν πρέπει να παραμένει στο ίδιο σημείο όταν σηκώνετε τα χέρια σας. Το μπροστινό μέρος δεν πρέπει να σηκώνεται πάνω από το στήθος!

 

 

Όταν δοκιμάζετε νέο σουτιέν πρέπει να επιλέγετε τη σωστή λωρίδα θώρακα κουμπώνοντας το πρώτο γαντζάκι (η πιο χαλαρή επιλογή). Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε ότι η λωρίδα θα χαλαρώσει ελαφρώς με τον καιρό. Συμβαίνει το ίδιο όπως με τα καινούργια παπούτσια. Εάν αγοράσετε ένα σουτιέν που εφαρμόζει όταν κουμπώνετε το τελευταίο γαντζάκι, όταν χαλαρώσει το υλικό δεν έχετε άλλη επιλογή κουμπώματος και η λωρίδα θα είναι πολύ μεγάλη.

 

 

 

 

Τιράντες

Μπορούμε εύκολα να αποκαλύψουμε ένα ακατάλληλο σουτιέν σύμφωνα με τις τιράντες. Όπως αναφέραμε ήδη, το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του στήθους πρέπει να στηρίζεται στην λωρίδα θώρακα του σουτιέν και όχι στις τιράντες. Οι τιράντες πρέπει να φέρουν μόνο το 20% του βάρους του στήθους. Δεν πρέπει λοιπόν ούτε να αφήνουν σημάδια πίεσης ούτε να πέφτουν. Ευτυχώς, στη συντριπτική πλειοψηφία των σουτιέν, το μήκος των τιραντών είναι ρυθμιζόμενο, αρκεί λοιπόν είτε να τις κάνετε πιο κοντές είτε πιο μακριές, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ένα δείγμα ότι το σουτιέν δεν είναι κατάλληλο μπορεί επίσης να είναι ο πόνος στον αυχένα και στους ώμους. Προκαλείται συχνά από μια ακατάλληλα επιλεγμένη (μεγάλη) λωρίδα θώρακα του σουτιέν. Το βάρος στηρίζεται στις τιράντες και συνεπώς μπορεί να προκληθεί πόνος στους ώμους (ειδικά αν το στήθος είναι μεγάλο).

 

Cups

Με βάση τα cups, μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε αν το σουτιέν εφαρμόζει όπως πρέπει. Τι πρέπει να προσέχουμε σχετικά με τα cups Ένα από τα δείγματα μπορεί να είναι η λεγόμενη υπερχείλιση του στήθους, όταν δηλαδή το στήθος δεν χωράει σε ένα πολύ μικρό cup, τότε ξεχειλίζει και δημιουργεί αντιαισθητικό εξόγκωμα. Αυτό σίγουρα δεν πρέπει να συμβαίνει.

Ωστόσο, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Εάν το cup είναι πολύ μεγάλο, οι άκρες του δεν εφάπτονται στο στήθος - κατά την κίνηση το σουτιέν σηκώνεται και μετακινείται. Εάν το μέγεθος είναι σωστά επιλεγμένο, το cup θα πρέπει να εφάπτεται στο στήθος και να ακολουθεί ομαλά τη γραμμή του στήθους - δεν πρέπει να πιέζει ή να εξέχει πουθενά.

 

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχουμε υπόψιν μας ότι το μέγεθος των cups μειώνεται/αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της λωρίδας θώρακα. Το cup Β είναι μικρότερο στην λωρίδα 70 παρά στην λωρίδα 80. Για παράδειγμα, το σουτιέν μεγέθους 65/D έχει περίπου το ίδιο μέγεθος cup όπως το 70/C ή το 75/B. Όταν π.χ. δοκιμάζετε ένα σουτιέν μεγέθους 75/Β - το cup εφαρμόζει καλά αλλά η λωρίδα είναι μεγάλη, τότε πρέπει να δοκιμάσετε σουτιέν με μικρότερη λωρίδα και μεγαλύτερο cup. Θα πρέπει να επιλέξετε το 70/C.

Δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος αλλά και το σχήμα του cup. Ακόμα και αν επιλέξετε το μέγεθος, μπορεί να συμβεί ότι το cup δεν εφαρμόζει σωστά. Σ΄ αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε άλλο στυλ σουτιέν. Η προσφορά είναι μεγάλη και σίγουρα θα βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει.

 

Μπανέλες

Οι μπανέλες οφείλουν να στηρίζουν το στήθος. Για να πληρούν σωστά το σκοπό αυτό, οι μπανέλες πρέπει να εφαρμόζουν απόλυτα στο στήθος. Μπορείτε να διαπιστώσετε το σωστό μέγεθος cup από τις μπανέλες - η άκρη τους πρέπει να δείχνει προς το κέντρο των μασχαλών.

Είναι επίσης απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι η λωρίδα θώρακα στο μπροστινό μέρος του σουτιέν (το σημείο όπου συνδέονται οι μπανέλες) εφάπτεται απόλυτα στο σώμα. Αυτό το σημείο του σουτιέν δεν πρέπει ούτε να εξέχει ούτε να πιέζει πολύ.

Μόλις ανακαλύψατε ότι το σουτιέν σας δεν έχει το σωστό μέγεθος; Επωφεληθείτε από τη μοναδική brafitting εφαρμογή Βοηθός Size&Style! Κάνει υπολογισμούς για το σωστό μέγεθος σουτιέν ενώ παρέχει και συμβουλές για τα κατάλληλα στυλ! Χάρη στην εφαρμογή, το 94% των γυναικών φορούν το σωστό σουτιέν!

 

 

 

Στην μεγάλη προσφορά μας θα βρείτε κατάλληλα σουτιέν όλων των σχημάτων και μεγεθών. Τα δοκιμάζουμε προσωπικά για εσάς!