+302112341244
Μενού

Πώς φροντίζουμε τα μαγιό


Datum: 28.1.2019

Μετά την φροντίδα των σουτιέν, σειρά έχει η σωστή φροντίδα των μαγιό, επειδή όσο καλύτερα περιποιείστε τα μαγιό σας, τόσο περισσότερο διατηρούνται οι καταπληκτικές τους ιδιότητες.

Ξεκινήστε να περιποιείστε το μαγιό σας πριν ακόμη το φορέσετε για πρώτη φορά. Πριν από την πρώτη χρήση είναι καλό να βυθίσετε το μαγιό σε χλιαρό νερό (30 °C) με ουδέτερο σαπούνι και μετά να το αφήσετε να στεγνώσει (χωρίς στύψιμο!). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ήπιο απορρυπαντικό ή σαπούνι πυρηνελαίου.

 

 

Μετά από κάθε χρήση, πλύνετε σε χλιαρό νερό. Μην εκθέτετε το μαγιό σε άμεσο ηλιακό φως για να στεγνώσει, κρεμάστε το καλύτερα στη σκιά. Όταν το μαγιό είναι υγρό

μην το αφήνετε τυλιγμένο ή σε πλαστική σακούλα - μπορεί να αλλοιωθεί και να καταστραφεί.

Προσοχή στις μηχανικές φθορές και την τριβή - όπως είναι τα κοσμήματα, οι πέτρες, όταν κάθεστε σε τραχιά επιφάνεια, σε αμμώδη παραλία ή στην τραχιά επιφάνεια νεροτσουλήθρας - όλα αυτά

μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο μαγιό.

Το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο δεν ωφελούν καθόλου το μαγιό - μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα του. Με την επίδραση του χλωρίου, το ελαστάν χάνει την ελαστικότητα του. Πρέπει λοιπόν να επιλέγετε προσεκτικά το μέρος που θα κολυμπήσετε και αν είναι εφικτό, να αποφεύγετε τις πισίνες με υπερβολικό χλώριο.

Άλλος ένας εχθρός των μαγιό είναι ο ιδρώτας και η αντηλιακή κρέμα. Προτιμήστε αντηλιακό γαλάκτωμα αντί για κρέμα και φορέστε το μαγιό μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα.

Δυστυχώς, η λίστα με τους πιθανούς κινδύνους για το μαγιό σας δεν τελειώνει εδώ. Τα ιαματικά λουτρά όπου η θερμοκρασία του νερού είναι συχνά υψηλότερη από την επιτρεπόμενη, δηλαδή αυτή των 30 °C, καθώς και τα λασπόλουτρα, έχουν επίσης αρνητική επίδραση στο χρώμα και τη δομή του υλικού.

Πριν αποθηκεύσετε το μαγιό σας στη ντουλάπα μετά το τέλος της σεζόν, πρέπει να το περιποιηθείτε λίγο ακόμη. Πλύνετε το στο πλυντήριο ρούχων - τοποθετήστε το σε ειδική σακούλα και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για ευαίσθητα. Αποφύγετε το στύψιμο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλετε το μαγιό να στεγνώσει στο καλοριφέρ ή στο στεγνωτήριο ρούχων.